instalatorul Electronic

Informatii pentru detinatorii de contoare de apa folosite ca repartitoare de costuri.

Contoarele ROVERIS sunt contoare inteligente de ultima generatie, dotate cu microprocesoare pe 32 biti si modul radio bidirectional, care permite comunicarea mai sigura cu aparatul, si interogarea pentru a afla date suplimentare ca: serie contor; istoric date; stare baterie; incercari de fraudare si tipul de frauda (blocare magnetica, blocare mecanica, curgere inversa). De asemenea este posibila programarea modulului radio din sistem, fara prezenta locatarului sau intrarea în imobil.

Specificatii Tehnice contor Roveris

Specificatii
Apa rece, curata
Utilizare
Repartitor costuri
Presiunea maxima lucru
16Bari
Clasa de precizie
C (R160)
Comunicare
Radio
Citire directa
Afisaj digital 9digiti
Diviziunea minimă
0,001 mc
Indicația maxima
99999,999 metri cubi
Debit nominal
1.5 m3/h
Limite de debit
Minim: 4 litri/oră (debit de pornire)
Maximum: 3000 litri/oră
Dimensiuni
122 x 72 x 62 mm
Masa
150g
Durata de viata a bateriei
10 AniOptional se poate solicita montarea impreuna cu contorul ROVERIS a unei electrovane cu comanda radio, pentru inchiderea apei.

Electrovana radio

Electrovana cu comanda radio functioneaza impreuna cu contorul ROVERIS1 si poate fi controlata prin reteaua AMS. Tandemul contor/electrovana are o multitudine de facilitati, cum ar fi:

  • Furnizarea apei in sistem PrePay pentru apartamentele cu chiriasi, sau atunci cand apartamentul este ocupat doar ocazional;
  • Oprirea apei in cazul in care apare fisurarea unei conducte, dupa contor;
  • Depistarea scurgerilor de la vasul de toaleta si inchiderea apei;
  • Oprirea apei pentru locatarii cu restante la plata consumului. Deoarece legea interzice oprirea apei din motive de igiena, sistemul livreaza o cantitate de apa prestabilita (ex. 50 l/zi) pentru nevoile curente.

Electrovana este alimentata cu o baterie care are durata de viata de 10 Ani, iar comanda prin radio se face doar in prezenta sistemului AMR si impreuna cu contoarele inteligente.